TOTAL VISITORS FROM 2008:

SPRINGTIME IN PUTRAJAYA 16

bongor1. Putrajaya is blooming. The trees along Persiaran Utara and Leboh Sentosa are like sakura trees, sometimes covered with pink and white flowers completely or with some leaves and more flowers.

2. It has never been like this. Perhaps it is because of the dry weather.

3. Unfortunately when it rains the flowers drop. But then the grounds under the trees are covered with pink and white petals, like snow.

4. It will not last long. But hurry to see Putrajaya in springtime.

16 thoughts on “SPRINGTIME IN PUTRAJAYA

  1. HBT456 May 8,2014 6:54 AM

    No one is willing to pay taxes to a government that is a nato, never act, talk only. Pkr is here to show what umno baru takut buat, pkr will do it.

  2. HBT456 May 8,2014 6:47 AM

    Bantah GST is only a popular strategy from opposition parties to become the next pm untuk 5 tahun. This 5 years will rewrite history of malaysia to show all systems fail in this world if the system owners cant aspire the dream of malaysian masses. Pakatan Keadilan Rakyat is bahasa melayu, but United Malay National Organization is english. Working closely with washington dc is the best way because whoever becomes president, washington dc, just like putrajaya, is to protect the Federal Constitution, Monarchy Constitution of all races to maintain kestabilan politik dan ekonomi malaysia of peninsula, sarawak amd sabah that form malaysian government. Onn jafar is the true patriotic son of pendatang arab ke malaya that mooted this ideology.

  3. HBT456 May 8,2014 6:24 AM

    Non melayu includes natives from sabah dan sarawak.

  4. HBT456 May 8,2014 6:08 AM

    http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/defiant-isma-chief-says-he-was-only-reminding-chinese-of-their-history

    ISMA tak nak minta maaf? IGP tak berani charge him? Tak pa, biar undi non melayu pangkah ABU. Deputy mb kelantan wants capital hudud that will split the country into pieces, why no action, AG in putrajaya?

  5. HBT456 Apr 27,2014 10:50 AM

    The main political and economical factor that made the 4th pm pushed for the development of putrajaya is to make sure agama islam is maintained as official religion as the federal government via taxation system and to minise traffic congestion. The only thing that he couldnt do is to change the mindset of malay politicians. Today, we saw the split of poltical votes into pkr, similar to that of gerakan but with a malay leader named anwar ibrahim. Will pkr maintain its position when dap is firmed not to support hudud implementation in kelantan since non malay population is not more than 5 %? If racism and favourtism masih diperkasakan umno baru, yang kalah pasti adalah umno baru.

  6. ayahchor Apr 14,2014 9:59 PM

    YABHG Tun,
    Pokok yang berbunga lebat dan berwarna warni di sekitar Putrajaya dan Taman-taman seluruh negara ialah: Tabebuia pentaphylla (merah jambu), Tabebuia rosea ( Putih ) dan Tabebuia argentea ( kuning). Pokok ini diimport dari luar negara. Spesies Tabebuia ini hanya berbunga apabila musim panas saperti yang berlaku sekarang. Semua pokok-pokok ini dibiakkan di Thailand, kemudian dibeli dan dibawa ke Malaysia serta ditanam secara ” instant planting”. Begitu juga pokok-pokok yang lain yang ditanam di Malaysia adalah diimport dari Thailand sehingga spesies yang terdapat di taman-taman kita terdiri daripada 90% pokok yang diimport. Pokok-pokok asli Malaysia semakin hari semakin pupus dan tidak dimajukan sebagai tanaman.
    Saya pernah mencadangkan sebuah taman di Putrajaya ia itu TAMAN PANCARONA. Spesies pokok terdiri daripada pokok tempatan yang mempunyai bunga dan pucuk yang berwarna warni. Malangnya spesies pokok yang dicadang tidak dapat dicari, walaupun sinarai nama pokok telah diberi.
    Saya juga telah mencadang sebuah taman yang terdiri daripada spesies Gimnosperma ( Gymnosperm ) ia itu spesies “Zaman Jurassic ” yang tidak berbunga tetapi mempunyai kon (con). Evolusi pokok-pokok ini terdapat juga di sekitar Malaysia. Taman ini dipanggil TAMAN SAUJANA HIJAU. Saya telah mencadangkan diberi nama TAMAN GIMNOSPERM, oleh sebab taman ini ialah satu-satunya taman yang unik yang terdapat di Malaysia. Malang sekali taman ini tidak dimajukan dengan baik.
    Satu lagi Taman, ia itu TAMAN BOTANI PUTRAJAYA tidak dimajukan mengikut konsep Taman botani. Taman yang dimajukan berupa taman hiasan sahaja dan sudah lama terbangkalai. Dimanakah pokok palma Johannesteijsmannia perakensies yang menjadi lambang ( emblem ) Taman Botani? Dimanakah Herbarium negara yang telah dicadangkan.
    Mengikut perancangan asal Taman Botani merupakan ” Mother” bagi semua taman-taman di Putrajaya.
    Dengar cerita Taman Botani ini sedang dimajukan pula sebagai Taman Etnobotani. Saya telah menyemak spesies pokok yang hendak ditanam. Spesiesnya bukan tergolong dalam spesies konsep etnobotani Melayu tetapi spesies yang diimport yang tidak ada kena mengena dengan etnik Melayu.
    Tun, mengapakah pembangunan Taman-Taman dimajukan oleh gulungan jurutera dan Landscape architect. Mengapakah Saintis saperti botanists, agronomists, Horticulturists, ecologists dll tidak diberi tanggung jawab dalam membangunankan taman-taman seterusnya meneruskan concept green Malaysia.

  7. Simple Mind Apr 12,2014 2:59 PM

    Asaalam’kum Tun,
    These trees, called Tecoma trees or Tebuyia rosea (scientific name) is native to South America. They bloom during the hot and dry weather, twice a year. I wonder what happened to our our native trees, like Flame of the forest, yellow flame, etc. I’am sure some of our local trees could be equally beautiful if they planted together. Like cars, if we use local trees we may save on foreign exchange.

  8. mubarakchan Apr 11,2014 6:07 PM

    Tun

    How many of us remember the wayside trees of Malaya and Malaysia before the construction of the multitude of highways which stamped their mark on this beautiful land ?

    I remember at certain seasons of the year, if any, as we raced along the main trunk road or the B roads of the land, suddenly we would come across a Flame of the Forest in full bloom or another majestic tree with its myriad of pale purple flowers. Even in the old Lake Gardens of Kuala Lumpur or the Singapore Island Golf Club, we could view the slow growing tree, the tembusu in bloom. Such is the beauty of our beloved Malaysia even only our hardened or not hardened politicians have time to view this beauty of beauties, the tree, as created by God.

    Yes, Tun ! In this bountiful land populated by peoples from different civilizations now living in peace, harmony and prosperity, it is good to hear from you on a topic which may only be discerned by a trained physician’s eye. It is good also that we hear from someone who is you, the creator of Putrajaya, Tioman Islands, Langkawi and other beauty spots for the relaxation and leisure lifestyle of the denizens of the World.

    How many of our politicians care for the many which are us the Rakyat ? We know a foreign country which proudly based its very survival of herself and her citizens on MONEY MONEY MONEY ! And this sort of philosophy has brought them not only nowhere but on the solid road to OBLIVION !

    Yes Tun ! There is so much which God has created for us to admire and appreciate and you were right to point this wonderful facet of Life to us all at Putrajaya !

    Lest we forget ! You gave out the instructions to our late Tan Sri Basir Ismail to plant trees which will make Putrajaya look good but also beautiful. And we now have the benefit of his knowledge as a botanist and an expert in agro-economics. He was one of your very few close aides who did not let you down !

    Yes Tun ! This is a wondrous land in which we must always safeguard our heritage, our legacy and our Malaysian Democracy always. Because there are always, people who want more and more of everything which make those responsible to distribute the economic cake all the more difficult. And we must not forget also those jealous rivals and interlopers with tons of money every ready to destroy our peaceful and idyllic ways without reason.

    Man proposes. God disposes.

  9. Shah Ahmad Apr 11,2014 11:05 AM

    Salam Tun:

    DAH LAMA DAH.
    Kalau Tun lalu highway Penang ke Alor Setaq.
    Setiap tahun, saya nampak. Memang amat cantik. Daun hampir kesemuanya gugur
    dan hanya akan ada bunga-bunganya sahaja.
    Musim kemarau setiap tahun di antara bulan 3 – 5 atau sebelum bula puasa.
    Memang cantik … !!

  10. milshah Apr 10,2014 10:41 PM

    Assalamualaikum Tun,

    I would like to see the sakura like trees. Hopefully I can still see them tomorrow Friday. Thank you for the info.

  11. Hajar Apr 10,2014 11:20 AM

    Dearest YAB Tun,

    I heard Kedah is also blooming.

    Rahmat Allah SWT ke atas pemerintahan BN/UMNO.

    Thanks Tun.

    *** May Allah SWT bless Tun and family ***

  12. HBT456 Apr 10,2014 10:02 AM

    Umno baru punya jakim ke atau judges ke tidak boleh pakai kuasa muklat sesuka hati untuk mencetuskan kebencian rakyat malaysia atau warganegara asing just because they are muslim. There wont be arab spring in putrajaya kerana putrajaya adalah dibiayai oleh semua kaum2 kita di malaysia. To be or not to be, it will be malaysians to decide in the future who should be the head, pm in managing the federal government in putrajaya. Mel gibson has learned his lesson, and he is wiser today and will live his remaining life as hollywood top celebrity whom has huge fans, and I am one of his fans.

  13. sitinur Apr 10,2014 8:50 AM

    Assalamualaikum…
    duuuluuu di bayan baru ni mcm kat putrajaya gak….mcm duk kat luar negara…jalan belakang kilang plaks sederet pokok berbunga kuning kecik2 berbau wangi sampai masuk dlm umah ler…bilew berbunga..kuning sepanjang jalan belakang kilang hingga masuk jalan tengah…reduuuup jeww…la ni dah tak sechanteeek dulu…..rasa saayaaang sgt…memori berangan duk negara sejuk dah tak boley nak bayangkan…hu hu hu hu hu…

  14. tebing tinggi Apr 9,2014 6:47 PM

    Tun ,

    It’s would be nice if you could provide us the picture .

  15. PAShit a.k.a. DAPshit Apr 9,2014 6:01 PM

    Salam Tun,

    I remember in February this year, I was out in the supposedly hot midday sun enjoying a round of lawn bowls and it was actually chilly and cool. Funny weather lately!

    DAPshit

  16. sudin Apr 9,2014 3:24 PM

    Salam Tun.

    Your present entry will probably bring hordes of curious visitors to Putrajaya, and may create the unprecedented traffic jam there.
    I’ll be one of them.

Leave a Reply