TOTAL VISITORS FROM 2008:

NAJIB’s DEMO 15

1. Opposition parties can only demonstrate. But Governments can act meaningfully.

2. Umno’s demo together with Pas can only be meaningful if it results in the BN Government acting against Donald Trump and the United States.

3. We call upon the Umno-led Government to follow Turkey in setting up a Malaysian consulate accredited to the Government of Palestine in Jerusalem, its capital.

4. We call upon the Malaysian Government to vote in favour of a draft resolution condemning the US decision to recognise Jerusalem as the capital of Israel.

5. We, the Opposition call upon Najib to rescind his words to Donald Trump during his visit to see the President of the U.S. that “the enemies of the United States are also the enemies of Malaysia”.

6. The U.S. regards Palestine as an enemy of the United States. Malaysia must assure the world that Palestine is not our enemy, that we are in favour of Jerusalem as the capital of Palestine.

15 thoughts on “NAJIB’s DEMO

  1. excelmad Jan 1,2018 10:25 PM

    Simple Mind are you being sarcastic or you really believe in this repayment without using government coffers???

  2. superSepantun Dec 30,2017 3:56 PM

    SalamSemua Warga Msia..
    Ini crita apa citaa..?

    *
    Kisah Tanah nak di kiaskan…
    Maksud ratah, Jadi bandingan..

    Sana berdarah mati pertahan.!
    Sini bersepah jadi lelongan.!

    https://youtu.be/HlJDD1b1lV8

    Esok 2 kosong satu tujuh,
    Lusa 2 kosong satu lapan,
    Untok kita Bersatu teguh…
    Persada dunia, itu Harapan…!

    #SelamatTahunBaruMasehi

  3. Simple Mind Dec 28,2017 10:27 AM

    Asaalam’kum Tun,

    Have you read the latest news on 1MDB? Here it is, from Straits Times Singapore,”Malaysia’s 1MDB settles debt owed to Abu Dhabi with China backing” (dated dec. 27, 2017)

  4. asahamat Dec 23,2017 10:12 PM

    Assalamualaikum wbt Tun.

    Apapun, buat masa terdekat ini, tumpuan kita harus menjurus utk menang PRU14. Kita harus menang bergaya, berwibawa dan jelas wawasannya utk kita semua.

    (2) Benda yg kita nak cakap, kita sudah ulangi2 banyak kali sangat dah. Dah naik pekak pula telingga kecuali bagi yg memang pekak.

    (3) Saya perhatikan, Tun punya daya tarikan yg cukup hebat bila ke mana2. Mungkin dlm waktu2 singkat ini, baik Tun pi merayau2 saja ke mana2 di seluruh Negara. Pidato tu dah ramai yg boleh berpidato berapi2 dah. Tun pi jln2 n ziarah pulak. Pi kedai2 kopi di Ipoh ka. Pi makan kat Wakaf Nasi Bungkus di KB ka. Pi main bola dgn budak2 muda ka. Pi Sholat kat surau2 di mana2 ka. Pi melawat pasar malam, gerai2, hospital dan macam2. Pi naik perahu nelayan ka. Pi jumpa penoreh2 ka. Semua itu dibuat dgn liputan meluas Youtube n akhbar2 tempatan. Bagi seberapa ramai boleh rakyat utk dpt bersalam n selfie dgn Tun.

    In Shaa Allah, kesannya pasti mendalam dan meluas.

  5. PutraKraken Dec 23,2017 11:26 AM

    Salam Ayahanda Tun

    We never learn from history.
    King Saladin CONQUERED Jerusalem when Muslims were strong under his leadership and the Christians and the Jews were weak.
    Now…when Muslims are weak and the Jews are strong…naturally they would want Jerusalem back. The state of Israel which were the creation of the British, French and Germany is also the results of the weakness of the Arabs and the Palestinians.

    And now….due to the weakness and disunity of the Muslim world…who the Muslims are blaming? They will easily point fingers at the USA and Israel.

    What does demos and prayers bring? Demos in the name of Solidarity?…what a farce…especially with our kleptocratic leaders and talam dua muka so called ulamas. I just don’t buy it.

    Fellow Muslims….look at ourselves as Muslims. Do we really believe that our Muslim brothers care for each other? Look at the arab world…they simply ignored the Palestinians and even the Palestinians are themselves are disunited. Who are to be blamed?

    Jerusalem/Baitulmaqdis shouldn’t belong to any one religion. It belongs to the Muslims, The Christians as well a The Jews…or any of the followers of the Kitab from Abraham and his descendants. We shared a common history.

    What should we do? We should fight for the neutrality of Jerusalem.
    But before that…all Muslims should unite…not by mere demos but in real term.

    Remember…

    Jerusalem was conquered by King Saladin when Muslims were united and strong.
    Now that Muslims are weak and back stabbing each other…what can we expect?

    The wrath of God?

  6. musato Dec 23,2017 9:26 AM

    Assalamualaikum Tun.

    Saya tidak risau orang kata saya jikalau saya selalu tulis benda yang baik baik.

    Sebab itulah sebenarnya yang dilakukan oleh nenek moyang saya selama ini. Nusantara inilah tempat nenek moyang saya berdakwah.

    Kita kekurangan dakwah yang berkesan. Tasawuf adalah dakwah yang terbaik.

    Kami mengelak untuk memimpin kerana berlakunya pertumpahan darah dan perebutan kuasa.

    Namun kami tidak gentar andaikata itulah perintah dari Allah swt masa ini.

    Sepertimana orang Palestin kata, yang akan membebaskan Palestin adalah orang Melayu. Orang Melayu dari Malaysia.

    Bangunlah bangsaku. Gunakan kudrat mudamu menyeberangi lautan yang berduri.

    Terima kasih Tun.

  7. musato Dec 23,2017 9:09 AM

    Assalamualaikum Tun.

    Amanah.

    Amat jarang saya terlihat perkataan amanah.

    Disebalik kita bercerita pasal 1MDB, RCI Forex dll adakah pemuda pemudi teringat tentang perkataan amanah ini?

    Sebenarnya kita pemuda pemudi telah diarahkan secara psikologi bahawa semua orang adalah tidak amanah. Semua orang adalah penipu, pembohong.

    Sia sialah cikgu yang bersusah payah supaya murid muridnya beramanah. Bila dah besar, rupa rupanya orang politik mengajar kita bahawa manusia itu memang tidak beramanah.

    Ini adalah kehidupan biasa wahai pemuda pemudi.

    Jagalah amanah. Amanah itu berat. Tidak semua orang boleh memimpin walau pangkatnya adalah pemimpin.

    Cekap, bersih dan amanah adalah slogan yang bagus.

    Jangan sibuk hal orang lain. Tanya diri sendiri.

    Terima kasih Tun.

  8. musato Dec 23,2017 8:57 AM

    Assalamualaikum Tun.

    Apalah yang boleh diharapkan dari Najib yang masa mudanya dalam umur 20-an tetapi masih takut tidur keseorangan di dalam biliknya sampaikan Tun Razak terpaksa suruh pengawal temankan Najib tidur.

    Maka tidurlah Najib di atas katil sambil ditemani oleh pengawal Tun Razak yang tidur di bawah.

    Ini cerita bukan saya kata. Tapi pengawal itu sendiri yang berkata di tv3 sempena 40 tahun Najib berpolitik.

    Pemuda pemudi adalah harapan bangsa. Rosak pemuda pemudi maka rosaklah negara.

    Pemuda yang penakaut sedang memimpin negara kita sekarang ini. Apalah yang boleh diharapkan?

    Selain bermain sembunyi sembunyi.

    “Betul tak sedara sekelian?”

    “Takbir! Takbir! Takbir!”

    Terima kasih Tun.

  9. rimba.emas Dec 22,2017 11:16 PM

    Salam Tun.

    1. Maaf cakap Demo ini tidak lebih untuk gambaran bahawa ada setengah rakyat Malaysia membantah dengan cara berkumpul beramai-ramai untuk menyuarakan bantahan.

    2. Adakah ia jalan penyelesaian wallahua’lam. Sedangkan bertahun-tahun rakyat Palestin sudah berarak begini dengan bersenjatakan benda seperti batu dan serangan secara gerila bom mortar masih gagal menyelesaikannya.

    3. Ketika Rasullullah s.a.w berjuang kerana agama Islam maka kemenangan dapatlah menguasai kembali kota suci Mekah serta pembersihan dari berhala-hala agama lain.

    4. Sebaliknya perebutan untuk menguasai tanah di bumi Palestin sudah berpanjangan tiada kesudahan.

    5. Kota suci Mekah di lindungi tuhan umat Islam iaitu Allah s.w.t bila adanya musuh hendak meruntuhkan Kaabah tempat tunai haji rukun Islam ke 5.

    6. Lupakah kita ketika Abrahah hendak meruntuhkan Kaabah Abd Mutalib Tokwan Rasullulah s.a.w kata padanya dan menghairankannya bila tidak akan bertindak balas sebaliknya menyerahkan kepada tuhan yang empunya Kaabah ini.

    7. Sementara di Palestin katanya kota Baitulmaqdis ini telah lama menjadi rebutan tiga agama iaitu orang Islam yang membina Masjid Al-Aqsar, Kristian pengikut Nabi Isa a.s dan Yahudi.

    8. Ketiga agama ini walau pun bergolak tetapi telah dapat berkompromi untuk tinggal bersama.

    9. Sehinggalah timbulnya puak yang mengelar diri dengan nama Zionis dalam masyarakat Yahudi.

    10. Golongan ini agak Extrem dan pernah bertindak kejam terutamanya kurang mendalami kehidupan beragama atau mirip golongan tidak percaya kepada tuhan.

    11. Adakah golongan ini yang pernah disebut dalam Al-Quran sebagai golongan Yahudi tegar lagi degil serta tidak dapat di pulihkan lagi ?.

    12. Berserahlah kepada Allah s.w.t serta ingati pesanan Rasullullah s.a.w seperti dalam riwayat sahih kemunculan-kemunculan pemimpin agung yang akan menyelamatkan keimanan kita dari perosak-perosak agama dan kehidupan dunia ini.

    Wallahua’lam.

  10. asahamat Dec 22,2017 9:50 PM

    Assalamualaikum wbt Tun

    Aci bab Palestin ini kita buat cara lain dari yg pernah kita buat. http://abchek.blogspot.my/2017/11/21117-israel-palestine-conflict-how.html?m=1

    (2) Tun pi runding dgn Mesir utk bagi @ jual Sinai kat Palestine utk perluaskan Gaza. Juga bincang dgn Jordan dan Saudi utk bagi @ jual tanah depa ke Palestine utk perluaskan Tebing Barat utk bersambung dgn Sinai-Gaza.

    (3) Lepas itu, pi rundung dgn Bank Dunia, China n Russia bangun Highway n Express Train dari Tehran ke Damshek, Baghdad, Lebanon, Jordan, terus ke Gaza n Madinah-Mekah.

    (4) Kita pernah buat benda ni biar keadaannya berbeza tetapi mungkin elok dicuba dlm hal Palestine ini. Tun pernah beli Labuan dan Putera Jaya utk luaskan Wilayah Persekutuan.

    (5) Dgn cara ini baru Palestine jadi besar, terbuka dan maju. Pasti lepas tu Israel kena berkawan dgn Palestine.

    (6) Najib MO1 biarkan dia terus hanyut dgn tabiat suka demo KJ n Hadilah. Demo and semboq ayaq lioq. Kita buat kerja cara lain tapi hasil lagi bagus.

  11. Hajar Dec 22,2017 7:22 PM

    Salam Yang Amat DiHormati dan DiSanjungi Tun,

    ///
    PUTRAJAYA: Pengerusi Pakatan Harapan, Tun Dr Mahathir Mohamad (Dr Mahathir) hadir pada Himpunan Solidariti Selamatkan Baitulmaqdis di Masjid Putra di sini pada Jumaat.

    Mantan pemimpin negara itu tiba dengan pengikutnya sekitar pukul 12.30 tengah hari.

    http://www.mstar.com.my/berita/berita-semasa/2017/12/22/tun-m-himpunan-solidariti/
    ///

    Syabas Tun!

    Tun memang seorang pemimpin dan Negarawan yang berjiwa besar.

    Terima kasih Tun.

    – Semoga Allah SWT sentiasa merahmati Tun sekeluarga –

  12. Fariq Islam Dec 22,2017 3:50 PM

    Assalamualaikum, Tun.

    Politicians should have principle, what is right is right. Others’ enemy is not necessarily our enemy.

    Our politicians’ mind must be clear and right, not betraying friends or associates for the sake of self interest.

  13. Raja Chulan Dec 22,2017 12:20 PM

    Today’s demo at Putrajaya organized by Najib on this is nothing but a domestic political event to garner votes for the 14th GE. What would be said by Najib at this event to those gathered there would be quite the opposite of what Najib would do when in the presence of Donald Trump and the USA.” Akhirnya, rakyat biasa yang berhimpunlah yang kena tipu”. Hadi seems to be in cohort with the Kleptocrat for reason none other than for a share in the Kleptocracy heist. A real shame. I sincerely hope the ‘rakyat biasa’ including PAS members would not gather there today and be a tool of Najib and Hadi in cheating the rakyat and into their Kleptocracy mission to plunder this beloved nation of ours.

  14. TheUglyTruth Dec 22,2017 11:31 AM

    Najib tak berani punya nak sign UN resolution sebab Trump sudah cakap dia akan take note sesiapa yang sign the resolution dan tindakan akan di ambil seperti hentikan financial aid etc.

    Company saya multinational IT company closed down earlier this month. Alasan diberikan ekonomi merosot. Nasib baik ada satu company baik hati serap kami kerja dgn mereka, and guess from which country this company? Yes China.

    So sekarang ni kita dasar pandang ke China pula ke? Every where nowadays is China.

    Terima kasih Tun.

  15. umranrc Dec 22,2017 9:03 AM

    Salam Tun,

    Terlajak perahu, tak ada hal…

    Terlajak kata, jenuh dah sekarang ni…

    Terima Kasih Tun.

Leave a Reply