TOTAL VISITORS FROM 2008:

NEGATING THE ELECTION 31

1. Najib must know the whole country is against him. His chances of winning the 14th G.E. are almost nil.2. He also knows the direct consequences for him if he loses. He would be charged in court and he may find himself in jail.

3. Knowing all these, he must make sure he would not lose. By hook and most certainly by crook he must win.

4. One of the things he is likely to do if he loses by a small margin is to declare a state of emergency and to suspend parliament. He would set up a Mageran type of Government and rule the country by decree.

5. To do this he will need the support of mainly the army chief and the police chief.

6. When Marcos was ruling the Philippines as a dictator, he had the support of army and police chiefs. But when he caused Aquino to be assassinated, the chiefs withdrew their support. With that the people took to the streets and demanded the removal of Marcos as President. The people power movement was successful because Marcos had lost the support of the chiefs.

7. In Malaysia currently the Inspector General of Police and Chief of the armed forces are supporters of the Prime Minister or at least are compliant to what he does. Even when he clearly breaks the law they appear not to be concerned.

8. Najib’s misrule is far more serious than Marcos. There is clear evidence that he has stolen Government money. In the eyes of the world his abuse of power is acknowledged. Najib’s Malaysia is described as a kleptocracy, not a democracy any more. The rule of law is blatantly ignored by Najib. Corruption by him is rampant.

9. The question is whether the support would continue if he seizes power following the election. At this moment the people believe the possibility is real, very real. Only an overwhelming victory of the opposition will prevent this.

10. If Najib wins the consequences would be terrible. This country will become bankrupt as total debt now is almost one trillion Ringgit. Najib has been selling chunks of Malaysia in order to pay debts. All the best land have been sold. There will come a time when he would not be able to raise money to pay debts. When that time comes, Malaysia would become a bankrupt country.

31 thoughts on “NEGATING THE ELECTION

  1. HBT456 Feb 24,2018 7:25 AM

    41. Even hindraf with the support of tdm is perceived as haprak, atau useless political party now,

    42. If issues could be solved with money and power, there wont be wars, street protests, earthquake, global warming, mass killings, terrorism and many forms of man made greed, fear, errors or mistakes that caused social injustice, social ills, social insecurity and human sufferings.

    43. Sueing here and there, pointing fingers here and there, making media statements only prove the maturity of the political parties is far more naive, immature and inablity than the voters in general in making a fair judgement.

    44. Therefore, general election process is formed to get mandate from the voters in general.

    45. Hate politics wont survive.

    46. Why?

    47. Hate politics will only scare their voters in general away.

    48. Hate politics will only blind their heart with vengence, hatred, anger, greed and fear.

    49. Bak kata, intelligent people ignore, weak people revenge.

    50. Are you in the lead of intelligent or weak leadership?

  2. zulu Feb 23,2018 3:26 PM

    @Karl Iskandar…you must be definitely paid by Hippo with Hermes bag, thats why you often prove that you drink her urine.

    And corroborate with thieves to make malaysians suffer.

  3. papan_keyboard Feb 22,2018 7:46 PM

    salam tun,

    yaaa hidup tun! semoga tuhan merahmati tun mahathir serta keluarga tun agar tun umur panjang dan berada dalam keadaan sihat.

    semoga Bersatu serta parti amanah dan dap dapat didaftarkan secepat mungkin.Kita perlukan satukan Pakatan untuk menumbangkan Parti BNajis dan DUmnno pada Pru 14.

    Lepas tu kita boleh format kesemua undang2 malaysia dan parlimen supaya bebas dan benar2 mewakili rakyat dan kemudian kita tangkap semua Penyamun2 1mdb dalam kerajaan sekarang termasuk sekali 40 penyamun. Kita jangan bagi MO1 and family lari dari malaysia.

    hapuskan GSt dan tangkap semua pengkhinat negara yg meranapkan felda dan bebagai lagi masalah yg ditimbulkan oleh kerajaan sekarang BNajis supaya rakyat tak dibebani hutang.

    Tolak DUmnno! tu bukan parti bela rakyat tu parti perah duit rakyat,Parti pemyamun sampai pemuda Dumnno pun jadi bisu+takut,Parti yg hidup dalam mimpi kegemilangan masa lampau dan suka abaikan masalah yg dihadapi rakyat depan mata sekarang.Parti BNajis yg perbodohkan dari negara sendiri rakyat malaysia.

    Dapatkan balik duit 1mdb yg diselewangen oleh geng2 mo1 dan 40 penyamun+menteri dungul kerajaan yg DOJ amerika rampas. Lepas tu siasat dan dapatkan balik kesemua duit rakyat yg dirompak.

    Tangkap Jho LOw dan format SPRM supaya benar2 bebas dan report terus ke parlimen.Mahkamah pun perlu difomat supaya hakim2 tak berguna,penakut tu dipecat dan diganti dengan hakim yg jujur dan berani untuk rakyat.

    Semoga Pru 14 ni pakatan Harapan Dibawah kepimpinan Tun Menang dan malaysia akan gemilang dan menjadi termaju lebih maju dari singapura di asia tenggara.

    Hidup tun! wira sejati walaupun dah tua dan sepatutnya tun bersara tapi Untuk memperjuangkan rakyat dari ditindas dan harta kekayaan yg sepatutnya diberikan kepada rakyat malaysia untuk kemajuan malaysia, rakyat dirompak oleh kerajaan sekarang dan Tun bangun memperjuangkan rakyat dari negara ni terus rosak dibawah pertabiran Mo1 dan menteri2 dungul mereka semua tu.

    Hidup TUn mahathir!

  4. Karl Iskandar Feb 21,2018 10:52 PM

    DrM.

    You’re making a false assertion when you say the whole country is against Najib. You know that even when you were in UMNO, you cannot rally enough support to take him down.

    You’re still feeling very bitter that your son Mukhriz got kicked out from his MB office for non-performance.

    Najib trust your son to do a job, but he was not up to the mark due to your interfering with Najib’s admin.

    Mukhriz could have been a top minister now if he had been able to conscienciously do his job as Kedah MB and if you had stayed away from Mukhriz making his own decisions.

    You only have yourself to blame for Mukhriz’s fall from UMNO.

  5. sibotak Feb 21,2018 6:41 PM

    PAKATAN menyaman ROS kerana gagal membalas pendaftaran

    Sememangnya Najib pasti tahu malah mengarahkan ROS berkelaku sedemikian
    PAKATAN perlu juga mengemukan kegagalan ROS pada Perdana Menteri kita
    Tun Najib Bin Razak , supaya PM kita membuat arahan pada ROS

    Kedepan Najib tidak bolih berdolak dalik dan salahkan ROS
    Sememangnya kita telah kemukakan masalah ini pada PM tercinta

    Najib bukan Pemimpin
    Di serta pula si Zahid …..Hahaha tak ada intelligence image langsung
    Macamana UMNO bolih menang
    Kalau UMNO menang juga , Malu saya sebagai Rakyat melihat Kedua Pemimpin Bandut ini berdepan dengan Pemimpin Dunia

    KeTidak Gentlemman Najib menghayut Pembangkang yg Berdaftar
    Akan menimbulkan hura hara di Malaysia
    Politik memang Kotor tapi perlu juga dengan peraturan
    Nak selit daun pun , janganlah nampak sangat
    Itu sebab saya kata Najib & Zahid memang tidak layak
    Dan berdua ini adal orang yg teratas , hilang image UMNO sama sekali

    Saya yakin ada Kerajaan luar yg menyokong Najib jadi PM
    Bukan kerana Najib bagus untuk Malaysia
    TAPI Najib bagus untuk mereka memperbodohkan Malaysia
    Maka saya tidak khairan jika Najib dapat habuan dan sokongan dari luar

  6. don potty Feb 21,2018 6:11 AM

    salam sejahtera tun,

    dah makan ?

    saje nak cerita, dulu sebelum pru13 lagi m’sia dah keluarkan bond melalui goldman, mula tu tak laku mana sampai la petronas bagi jaminan, rasanya tun masih lagi penasihat proton & petronas masa tu, nasib pula terima khabar sehari je sebelum pilihanraya

    lalu kerja-kerja pengosongan jawatan-jawatan utama bermula, ketua pengarah jkr sasaran pertama tapi nyata rezeki dia sebab di-naikkan pangkat pula- dari jusa a naik turus dua- diberinya pampasan menarik saman-nya pada kerajaan, semua- KSU, Yang di-Pertuan Agong, dan ramai lagi terlibat, dah macam perang dingin antara pemimpin politik dengan anggota cuepacs, macam tu lah rupa

    bagi tun biasa la tapi bukan saya, masa nak sedar saya kata apa gila- ada lain yang tahu mencatit cerita menyatakan-pendapat yang sama, dia DJ blogger- mendendangkan irama hit, melodi takde, tapi ramai suka- tak faham apa, terpekik melolong kat situ aja

    tapi caranya konsisten- tulisannya ada gaya, mutu yang beza, namun pasti tun lebih unggul orangnya, beza cara-matlamatnya sama, suka melayan orang- selamber aje- pandai ambil -hati- sentiasa -membantu orang mendengar dan tahu menbuat- kiraan hal dan perkara penting

    -biasa kami lihat dengan sebelah mata, bila dua -yang nyata makan dedak pasti telan riba, juga segunung roti yang boleh dimakan begitu sahaja

    -jadi kami pilih menggulung lidah tanpa berkata apa, dalam hati pun rasa nak roti bakar disapu mentega juga ditabur gula- yang nyata dikalangan kami ramai prodigy-prodigy yang dianaya orang gila yang berwawasan- menghukum mereka yang membakar daun dan batu memenuhi selera

    “lakukan apa yang engkau harus menjadi hukum tersebut. cinta adalah hukum, cinta di bawah kehendak.”

    -hukum thelema

  7. asahamat Feb 15,2018 2:53 PM

    Assalamualaikum wbt Tun.

    Kalau kita perhatikan betul2, setiap 2-4 minggu ada saja prihal yg cukup tak elok buat Najib MO1. Contoh, bila harga barang naik, dia kata harga kangkong dah turun. Ya lah kalau kita ni arnab, OKlah harga kangkong itu turun, murah sangat lagi bagus. Pokoknya kita bukan arnab. Kita perlu selain kangkong.

    (2) Perhatikan saban 2-4 minggu mesti ada2 saja yg boleh memburukkan martabat pentadbiran Najib MO1. Baru 2-3 hari lepas, rombongan Yahudi turut bersidang di Msia biar sikap kita jelas terhadap hubungan diplomatik dgn Yahudi. Pokoknya, seperti Allah sedang mempamirkan segala silap salahnya agar dia dan rakyat sedar dan insaf. Tapi sifat riak tidak memungkinkan utk kita mudah insaf dan sedar.

    (3) Anywhere Tun, rakyat bandar dan agak terpelajar sudah sedar tentang buruknya pentadbiran Najib MO1 berbanding dgn Msia terdahulu. Rakyat luar bandar I would say 40:60 on our side, but still mudah goyang saat Ang Paw dihulurkan. Kita tak perlu banding keadaan kita kini dgn Uganda @ Filipina. Kita bandingkan saja diri kita dgn kita sendiri sedikit masa dahulu. Kita kini jauh lebih parah dari kita pd 2003 contohnya.

    (4) Cabaran terbesar buat PH now, adalah bagaimana utk tukarkan kesedaran rakyat tentang keburukan pentadbiran Najib MO1 kini kepada keinsafan. Saya melihat rakyat sudah sedar, kita sedang payah. Cuma rakyat belum insaf. Lantaran itu, saya kira jika dibuat Kajian, rasa2 sangat ramai rakyat masih tidak berminat utk mengundi. Kerana ketiadaan keinsafan dan keterujaan utk keluar mengundi, maka apapun kefahaman mereka tentang masa depan Negara, tidak menjadi sesuatu yg bermakna ….. maka Tun, cuba cari jln cepat utk bangkitkan rasa insaf dan excitement rakyat dan mereka sedia mengundi utk mengubah.

    (5) Mungkin salah satu caranya adalah to say all our future problems into consolidated statement of excitement to draw the rakyat to realize their true power …. ie bagaimana kita hendak menyedar dan seterusnya mengerakkan mereka utk menggunakan kuasa penuh mereka ….

  8. rashidfikri Feb 15,2018 2:20 PM

    Assamualaikum Tun, semoga Tun kuat untuk bersama2 rakyat.. sy trpaksa membuka aib bapa sy sendiri.. demi negara tercinta.. bapa sy seorg kerani umno.. dan baru2.. adik sy ad bgtau mengenai pengubahan alamat penyokong tegar umno utk membolehkan mereka mengundibdi DUN BAKAR BATA.. iaitu kawasan menteri besar kedah.. sy harap tun bole buat sesuatu.. rashidfikri99@gmail.com.. apa2 tun boleh hubungi sy..

  9. musato Feb 13,2018 4:29 PM

    *ralat

    Yang dimaksudkan adalah dasar tinggalan penjajah, British.

  10. musato Feb 13,2018 4:26 PM

    Assalamualaikum Tun.

    Dulu dulu sultan hantar anak anak belajar agama ke Mekah Mesir.

    La ni sultan sultan sibuk hantar anak anak ke England India.

    Tinggi cita cita berkahwin dengan artis.

    Bidang tugas Sultan jaga hal ehwal agama Islam.

    Berserban bagai, berjubah bagai hanya pada pakaian.

    Hidup PAS, hidup PAS, sokong PAS masuk syurga…

    Itulah titiknya dasar politik suku, agama suku kata Haji Hadi.

    Terima kasih Tun.

  11. RD. Feb 13,2018 11:59 AM

    Minta maaf Tun, kerana lari dari tajuk.

    Izinkan saya memberi pendapat mengenai penarikan balik Anugerah dari Pihak Istana Kelantan kepada Dr.M.
    Pada saya, ini satu lagi episod yang tidak sihat dan tidak lestari dengan roh Pemerintahan Negara yang berkonsepkan Demokrasi Berparlimen dan Raja Berperlembagaan.

    Sebabnya…

    Dalam keadaan Negara berhutang sebegitu banyak sekali dalam sejarah, rakyat dihimpit dengan kos sara hidup yang semakin meningkat dan pada masa yang sama, emej, reputasi, nama baik Negara dan Agama tercemar angkara Kleptocracy seperti didakwa DoJ Amerika, telah sedikit-sebanyak menjadi pemberat kepada penurunan nilai Ringgit (jika dibandingkan dengan Rupiah & Baht), bercampur-gaul dengan pelbagai kepincangan dan ketirisan dalam agensi berkaitan Kerajaan, bermula dengan begitu ketara sekali zaman Pak Lah dan lebih buruk lagi, di tangan Najib. Kesemua kepincangan ini, termasuk laporan-laporan negatif media cetak & elektronik seluruh dunia mengenai 1MDB, satu scandal pengubahan WANG haram terbesar dalam sejarah dunia dan akibat bebanan hutangnya, menjadi punca utama asset dan tanah-pusaka Rakyat yang sangat bernilai, tergadai kepada Negara-Asing… telah menyebabkan kita menghadapi halangan atau kengkangan, secara nyata atau tersembunyi, demi kemajuan dan kemakmuran Negara yang lebih mampan.
    Lebih buruk lagi jika Negara Kuasa Besar seperti Amerika mempunyai bukti-kukuh, seperti money-trail atau transcript terperinci transaksi keWANGan terkait 1MDB, dan demi kepentingan mereka, menggunakannya untuk tawar-menawar dan mencatur dasar luar-Negara kita.

    Semua ini mempengaruhi kiblat politik hamba Rakyat yang berbilang Bangsa & Agama, pengundi tua & muda . Akibatnya, situasi dan suasana politik Negara menjadi berbeza dan sokongan Rakyat kepada Kerajaan yang memerintah sejak Merdeka semakin lemah sehingga kehilangan 2/3 majority pada PRU12, buat kali pertama sejak 1969. (Itu pun sementara saja, setelah Gerakan & PPP bersetuju masuk Perikatan). Jika diambil kira PRU 13 pula, Kerajaan yang memegang kuasa sekarang, hanya mendapat undi popular, 47% saja. Secara teknikalnya, hamba Rakyat sekalian, diperintah oleh Kerajaan minority.

    Oleh yang demikian, demi Bangsa, Agama dan Negara, dalam suasana politik semasa, Pihak Istana sewajarnya lebih mengamalkan sikap apolitical atau berkecuali sepenuhnya supaya selari dengan slogan ‘Raja Berjiwa Rakyat’ yang kerap diungkap oleh PM. Sebarang keputusan atau tindakan yang ternampak seolah-olah condong kepada satu pihak mestilah dielakkan sama-sekali supaya kesetiaan, sanjungan hormat dan rasa kasih-sayang, terutamanya dari Bangsa Melayu dan Islam, terhadap dan kepada Institusi Istana tetap mekar dihati-sanubari hamba Rakyat terbanyak mungkin.

    Sekian sembah hamba.

    Ampun Tuanku Beribu-ribu Ampun.

  12. HBT456 Feb 12,2018 8:30 PM

    32. What will happen next especially when external factors beyond our control?

    33. Obviously, the federal and state governments needs to attract fdi and private sector untuk mengembangkan ekonomi dan menjanakan pembelanjaan mereka.

    34. Why must march into putrajaya?

    35. Private sector pun amat kritikal untuk menjanakan ekonomi negara.

    36.. Tanpa mereka punya cukai, epf, socso, lesen, dan sebagainya, you rasa kerajaan persekutuan mahupun kerajaan negeri boleh survive ke?

    37. When our heart is liberalized and opened up, we see lots of opportunities out there.

    38. Why?

    39. Because the glass of water is always half full.

    40. Dont you agree?

  13. sibotak Feb 12,2018 11:33 AM

    Terdengar di media ciri ciri hasutan rasuah
    Dari mana nak ke mana ?
    Tanggung jawap SPRM untuk membasmi ini rasuah , pemberi dan penerima dedak

    Dedak ini tidak bolih di beli dari Kocek Kerajaan
    Kocek Kerajaan Hak 1 Malaysia bukan hak UMNO
    UMNO hanyalah satu Parti seperti DAP, PKR , PAS

    UMNO tidak ada hak menggunkan wang 1 Malaysia untuk beli dedak
    Beli jagung pakai duit 1 Malaysia pun Haram
    Walaupun UMNO adalah Parti yg dipilih sebagai parti Pemerintah
    Tidak bereti UMNO bolih pakai duit 1 Malaysia untuk beli dedak atau jagung
    Pakai duit UMNO juga salah sebab ia merupai Rasuah

    Tun
    Orang makan Rasuah makan Dedak ke ?
    Apa tak loya ke tekak mereka , KFC kan ada, Mc Donald ke ?

  14. TokJanggut Feb 11,2018 6:40 PM

    Bismillah
    sebelum terlambat aku senaraikan perkara yang bakal berlaku 2018
    1. Perang dunia 3
    2. Kejatuhan ekonomi seluruh dunia
    3. Pembalikan orbit bumi dari utara ke selatan . Puncak pada penyempurnaan pembalikan orbit apabila bumi mengalami gelap selama 3 hari dan malam 3 hari menandakan pembalikan telah lengkap dan menunjukkan matahari terbit dari barat .
    4. Akan terjadi gempa bumi yang maha besar dibeberapa tempat .
    5. Berlaku tsunami besar seperti zaman nabi nuh.
    6. Segala teknologi akan padam .tiada lagi elektrik disebabkan kesan dari pembalikan orbit . Medan magnet bumi terganggu .
    7. Persiapkan diri untuk menempuh zaman sukar .tiada lagi kemudahan . Dan kamu semua akan merasa kembali hidup zaman permulaan manusia .
    8. Planet x atau nibiru sudah menghampiri bumi .
    9. Akan terjadi hentaman meteroid ke bumi dan kesannya ramai yang akan dibakar hidup2 .
    10. Dan beberapa rangkaian perkara2 besar akan menyusul setelah itu . Aku sampaikan kepada kamu semua agar tiada nanti kamu berhujah dengan aku . Kamu semua tidak akan mengenaliku . Tapi aku mengenali kamu . Don’t judge a book by it cover .
    Regards .

  15. HBT456 Feb 11,2018 3:04 PM

    25. Bak kata, masuk mulut naga tak berbaloi, masuk mulut keldai bising pulak.

    26. Sekejap ini, sekejap itu, tak habis2 lagi.

    27. When hajar start to curse, she will see anger, hatred and misery.

    28. As mps of the divide, you know the consequences very well.

    29. Whichever coalition wins out, they will name the pm, and form the cabinet.

    30. Winners take all, similarly loosers take all.

    31. No worries, there are plenty of general elections in many years to come.

  16. Anak.muda Feb 11,2018 2:31 PM

    Assalamualaikum tun.

    1.this is what najib will do when he lose:
    i)pemakan dedak aka pencacai najib will run amok and go to the street.bloodshed confirm will happen.
    ii)najib will declare state of emergency.so a new parliment cannot convene.
    iii)during state of emergency,he will bribe opposition parliament seaters to jump ship.
    iv)when najib confirm he have enough seats,he will uplift the state of emergency,then a new parliamentary session will begin with bn have a majority.
    v)but sadly najib got a heart attack before he sworn as a prime minister
    Vi)pintu neraka jahanam menunggumu, najib razak.

    I really hope u are getting better, tun.

  17. Hajar Feb 11,2018 10:05 AM

    Salam Yang Amat DiHormati dan DiSanjungi Tun,

    Mohon izin Tun:

    1. Semoga Allah SWT memberi kesembuhan segera ke atas apa saja kesakitan yang Tun alami kerana Tun masih ada kerja yang mesti dilunaskan untuk menumpaskan Si PM Kleptokrat yang sedang bermaharajalela.

    2. Sesakitan dan musibah ialah cara Allah SWT menghapuskan dosa-dosa kita, dan juga sebagai satu cara menguji kita sebagai orang yang beriman. Kesakitan dapat memberi kesedaran kepada kita yang kadang kala terleka. Biasanya orang yang sakit akan lebih mengingati Allah SWT; bila sakit barulah kita sedar akan nikmat kesihatan yang kita selalu ambil mudah. Tun jangan lupa jaga kesihatan. Berehat jika perlu.

    3. KWSP beri dividen yang tinggi (berita panas sejak semalam). Syukur Alhamdulillah! Harap-harap duit pekerja-pekerja yang di simpan di KWSP akan boleh digunakan di kemudian hari (selamat). Jika duit banyak pun, andai tidak boleh dikeluarkan bila memerlukannya nanti, apa gunanya. Saya akan bersangka baik buat masa ini tentang wang KWSP / EPF.

    Terima kasih Tun.

    – Semoga Allah SWT sentiasa merahmati Tun sekeluarga –

  18. Cal Feb 11,2018 2:47 AM

    Dear Dr M,

    I wish you a speedy recovery.

    However your fate, Malaysia’s fate or mine bumping an old man are dictated by heavenly decree.

    Cheers,

    Cal Lai

  19. Sri Sense Feb 10,2018 8:28 PM

    salam tun

    saya doakan tun cepat sembuh dan kembali aktif seperti sedia kala

    take care tun

  20. adelheid Feb 10,2018 7:41 PM

    Dear Tun,

    The people are against PM Najib, will vote BN out.. and yet everyone fears the Thief and his pack would still win no matter how the people vote. It’s as if everything has been set, no matter what they would still remain in power. Najib will do everything not to lose.

    Despicably disgusting this is the real face of this present government under Mr. Najib Razak. I’m glad PAKATAN HARAPAN is alert of the dirty things Najib UMNO BN will do to rig and cheat the election. We rakyat will do our part in voting PAKATAN HARAPAN. Zero vote for BN and PAS. We depend on you PAKATAN HARAPAN leaders to do something about the gerrymandering the BN will (the cheating process is in fact in in progress now) do to win the election.

    Tun, you get well soon okay. We need you. You still have a mission to complete. For the people of Malaysia. For this beloved land.

    I love you Tun Dr. Mahathir. My family and I love you. Our prayers with you.

  21. HBT456 Feb 10,2018 6:10 PM

    21. You go for ph or not, it wont affect me, sri sense.

    22. By the end of the day, its still up to the voters to decide.

    23. Whoever gets the majority, they will lead.

    24. After this, another general election will be called for the next 5 years.

  22. Hajar Feb 10,2018 12:23 PM

    Salam Dearest Tun,

    1. Yes, in a fair election, DSN’s hope of winning the 14th GE is almost NIL.

    2. I believe those who support Najib’s regime (‘konco-konco’) are going to suffer the most if Malaysia is bankrupt (“10. If Najib wins the consequences would be terrible…”). Most of them only know how to ‘bodek / ampu’. They need to learn other ‘skills’.

    3. I’m afraid that those who work with the Government and pensioners are going to suffer too since they depend on the Government (salaries and pensions).

    4. I still remember reading an article about people in Greece who could only withdraw 60 Euros per day (daily withdrawal limit) from their accounts.
    ( https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2015/07/11/greeks-can-withdraw-just-60-euros-a-day-heres-what-that-buys/?utm_term=.8925be8e4ce2; https://www.washingtonpost.com/world/europe/chanel-trumps-cash-in-greeces-crisis-economy/2015/07/07/9072e416-24ab-11e5-b621-b55e495e9b78_story.html?postshare=2801436366723811&utm_term=.2c0b56e64533 ).

    5. So scary…

    Thank you Tun.

    – Semoga Allah SWT sentiasa merahmati Tun sekeluarga –

  23. sibotak Feb 10,2018 9:16 AM

    Saya cuba nak faham
    Kenapa UMNO dulu membiarkan PAP menyokong DAP
    Sedangkan PAP bukan aliran Malaysia lagi
    Adakah itu satu Pecerobohan Tun ?

    Malaysia perlu Kerjaan yg Mantap
    Perlu zalim demi kebenaran dan kejayaan
    Najib sudah jadi alasan kenapa UMNO tumbang
    Seperti juga kata perpatah sekarang
    Bapa tubuh UMNO
    Anak Kubur UMNO
    Sememangnya Najib bukan lah Pemimipin
    Tidak kelihatan hingga kini beliau orang yg pintar
    Malah saya lihat Najib lebih pada Kebudak budakan
    Contoh beliau mencunggkil harga kangkung turun untuk berdepan dengan kenyataan
    Baru kini beliau pergi Umrah
    Terlihat juga beliau cuba mencerminkan diri beliau yg baik
    Tapi sayang terlihat pula sifat beliau yg riak
    Mempolitikan urusan Ibadah
    Tak pernah pula saya lihat gambar beliau bersama Riza Aziz & Rosmah
    Di rumah Haram yg di beli Riza & Jho Low di Amerika
    Takkan ia duit sudah buang berbillion Najib tidak kunjung atau ambil gambar di rumah kebanggaan Rosmah
    Tunjukan lah kawan kawan

    Saya inginkan Kerajaan yg Mantap lagi Tegas
    Kerajaan yg mementingkan agenda & kepentingan Malaysia
    Bukan Kerajaan yg konon nak tunjuk baik dengan jiran
    tapi menyusahkan rakyat sendiri
    Contoh Najib mengeluarkan wang pada US dengan beliau rasa bergitu bangga
    Sedangkan Kita Malaysia masih berhutang keliling pinggang
    Najib tidak seharus rasa bangga malah merasa malu
    Inilah sifat Pemimpin Malaysia , Sifat Kerajaan UMNO
    Yang bersifat riak ,takabur , macam budak budak

    Dunia sekarang perlu Pertahanan yg Kukuh
    Jika kita tidak mampu mempertahankan seperti juga kita mengemis belas ikhsan
    Jangan sampai ini terjadi

  24. Sri Sense Feb 10,2018 9:04 AM

    Salam Tun

    HBT, why you sound so MCA, no more DAP meh

    The choice has been made, no more BN, I go for PH maa

    Thank You Tun!

  25. musato Feb 10,2018 9:00 AM

    Assalamualaikum Tun.

    Caranya mudah sahaja.

    YDP Agong, Ketua Tentera, Ketua Polis usah masuk campur dalam hal politik.

    Biarkan rakyat tentukan dalam pilihanraya.

    Apa yang kamu takutkan sebenarnya?

    Yang kalah menang sekalipun hanya pertukaran kerajaan.

    Kami hantar wakil yang kami percayai dan kamu percayai selama ini. Tun Mahathir Bin Mohamad.

    Apa masalahnya?

    Yang tua akan pergi, yang muda mengganti.

    Kamu juga begitu. Kita bukan bertongkat langit.

    Terima kasih Tun.

    Terima kasih Tun.

  26. musato Feb 10,2018 8:31 AM

    Assalamualaikum Tun.

    Kita masih teruskan walau macam mana sekalipun.

    Nyawa di tangan Tuhan. Selagi Allah tidak izinkan, maka selagi itulah makhluk Allah bernyawa.

    Kita tunggu dan lihat. Tiada beza manusia, samada berpangkat atau tidak.

    Kita fikir kita boleh cabut nyawa kita sendiri, tetapi macam saya katakan, selagi Allah swt tidak izinkan, maka bernyawa lagilah kita.

    Kita selalu lupa bahawa Allah itu Maha Berkuasa.

    Samada menang atau kalah setelah kita berusaha, itu adalah ketentuan Illahi.

    Allah swt sahaja yang berhak mengangkat sesiapa sahaja yang dikasihiNya untuk memimpin umat (bukan hanya bermaksudkan pangkat PM).

    Terima kasih Tun.

  27. HBT456 Feb 10,2018 12:00 AM

    17. Dont forget, mereka tetap muslim.

    18. Like what hajar said, pilihan antara pepsi dan coke is kacang aja.

    19. Jika so mudah, there shouldnt be wars in muslim majority region, betul tak?

    20. Bak kata, once bitten, twice shy.

  28. HBT456 Feb 9,2018 11:40 PM

    11. May i ask, do you support wahhabism ideology, sri sense?

    12. Negeri kelantan is the birth place of hudud scholars.

    13. Even young kelantanese enjoy ed sheeran songs.

    14. https://www.thestartv.com/v/group-wants-rci-on-memali15.

    15. Bak kata orang putih, you can fool them sometimes, you cannot fool them all the time.

    16. By the end of the day, its still up to the voters to vote or not to vote them.

  29. rimba.emas Feb 9,2018 10:35 PM

    Salam Tun.

    1. Kalau sebagaimana Tun khabarkan cerita bekas-bekas diktator yang pernah di gulingkan maka kita rakyat Malaysia terpaksa memilih antara dua cara atau pilihan iaitu cara mudah atau susah.

    2. Cara mudahnya adalah melalui peti undi walau pun Tun kata pasti PM akan buat sesuatu kalau tahu Partinya akan tewas , contohnya distiharkan darurat.

    3. Pada pendapat Rimba Emas hanya melalui peti undilah rakyat Malaysia sekurang-kurangnya dapat mengelak pertumpahan darah.

    4. Di contohkan apa yang telah berlaku pada President Sukarno di gulingkan oleh gerakan yang di cetuskan kepimpinan pelajar mahasiswa ketika itu juga buya Hamka (guru ku) turut di bebaskan setelah terpenjara selama 2 tahun.

    5. Mengulingkan cara rusuhan lebih-lebih lagi di halang pihak tentera yang menyebelahi kerajaan pasti boleh berlaku pertumpahan darah atau pun kecederaan.

    6. Justeru rakyat berkorbanlah sekarang ketika sedikit halangan untuk dapat menghadir diri untuk keluar mengundi ketika di adakan pilihanraya yang termaktub dalam perlembagaan .

    7. Janganlah kita bertindak dengan cara susah iaitu cara yang tidak di benarkan oleh pihak berkuasa atau kerajaan. Sebabnya akan ada kesusahan pada pihak yang lemah di kalangan rakyat.

    8. Sejarah juga memperlihatkan kadang-kadang kuasa manusia bila berlakunya PERTARUNGAN pasti berlakunya perkara buruk.

    9. Malah untuk membasmi kuasa jahat yang besar memerlukan pertolongan dari yang maha berkuasa iaitu tuhan yang menjadi makhluk ciptaannya ini.

    10. Dari contoh-contoh ini menunjukkan manusia ini lemah dan kepada tuhan akhirnya kita kembali.

  30. Sri Sense Feb 9,2018 5:04 PM

    ENTAH LAH TUN, I PUN DAH MALAS, YANG I TAU ELECTION YANG INI, TIDAK LA I VOTE BN LAGI. CUKUP TU CUKUP LAH NAJIB

  31. MEGATI DEWANI Feb 9,2018 11:49 AM

    Assalamualaikum Tun dan semua rakan rakan juga pembaca ruangan ini.

    saya tersangat sedih dengan situasi yang akan terjadi sepertimana para 10 kepada kenyataan Tun diatas. saya memohon kepada Allah supaya semua yang berkuasa dan yang berkeupayaan untuk menjatuhkan Najib diberi pemahaman dan kesedaran supaya nasi tidak menjadi bubur.

    Wahai orang orang yang berkuasa….Adalah sangat terlambat untuk menunggu negara bankrup baru kita semua nak bertindak.Bertindak lah sekarang.

Leave a Reply